Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ: (μετά από αρκετές δοκιμές αυτή μου έδωσε καλό αποτέλεσμα)

1. Πάρτε 2 ίδια δοχεία -350 mL-. Θα μετρήσουμε όγκο όχι βάρος (εγώ βρήκα 2 ίδια δοχεία από απορρυπαντικό έβαλα 350 ml νερό σημείωσα με μαρκαδόρο απ' έξω το ύψος του νερού, έτσι είχα ακριβώς την ένδειξη των 350ml).
2. Στο ένα βάλτε κόλα PVA (η γνωστή μας ατλακόλ κρυσταλλική) της εταιρείας Pattex.(είναι η πιο ρευστή κόλλα που βρήκα για να ταιριάζει με τη συνταγή, γιατί η "Ατλακόλ είναι σαν πάστα Στο άλλο δοχείο 350ml άνθος αραβοσίτου για μαγειρική όχι για κρέμες.
3. Ρίξτε την κόλα σε δοχείο πυρέξ κατάλληλο για τον φούρνο μικροκυμάτων.
4. Βάλτε 2 κουτ. σουπ. Baby oil ή παραφινέλαιο
2 κουτ. σουπ. γλυκερίνη,
1 κουτ. σουπ. ξύδι απλό και
1/3 κουτ. τσαγιού άσπρο τιτανίου (αγιογραφίας είναι μια χαρά)
5. Ανακατέψτε καλά.

6. Ρίξτε στο πυρέξ και το άνθος αραβοσίτου και ανακατέψτε καλά


ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι.

7. Αφήστε το να σταθεί για 15-20 λεπτά.
- Πριν το βάλετε στο φούρνο ετοιμάστε την επιφάνεια που θα το ζυμώσετε. Στον πάγκο της κουζίνας σας βάλτε περίπου 2 κουτ. σουπ. κρέμα χεριών (πχ NIVEA) και απλώστε την στο χώρο που θα ζυμώσετε το μείγμα (40Χ40 εκατ. περίπου)

- Βάλτε το μπολ στο φούρνο για 40” δευτερ. στο maximum, για φούρνο 750W. Ή για 30” δευτερ. για φούρνο 800W – 900W)

- Βγάλτε το μπολ και ανακατέψτε καλά με πλαστική σπάτουλα. Αυτό θα γίνει 4 φορές και κάθε φορά το μείγμα θα γίνεται πιο συμπαγές.

- Για 3 φορές στο στο φούρνο για 30” δευτερ. και 3 φορές για 15” δευτερ. (μειώστε το χρόνο για πιο ισχυρούς φούρνους)
- Κάθε φορά θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για να το ανακατέψτε.
Η ζύμη τώρα ξεκολλάει από τα τοιχώματα και μαζεύεται στο κέντρο. Ανακατέψτε την τελευταία φορά καλά και ότι υγρό έχει μείνει (δεν πετάμε τίποτα).
Αδειάστε την στην επιφάνεια που ετοιμάσατε με την κρέμα και αρχίστε το ζύμωμα. Αν καίει πολύ και δεν μπορείτε, αφήστε την για λίγο. Συνήθως είναι υποφερτή η θερμοκρασία και κρυώνει γρήγορα..
Σε κάθε περίπτωση όμως προσπαθήστε να τη ζυμώσετε όσο γίνεται πιο γρήγορα από τη στιγμή που θα την απλώσετε στον μπάγκο της κουζίνας.

Στην αρχή κολλάει στα χέρια, στον μπάγκο, αλλά σιγά σιγά θα την ζυμώνετε όπου έχει κολλήσει και θα ενσωματώνει τα υπολείμματα μη τη φοβάστε.(όλο το μείγμα είναι υδατοδιαλυτό δεν αφήνει λεκέδες)

-Συνεχίστε για 10 – 15 λεπτά. Στο τέλος τα χέρια σας θα πρέπει να είναι καθαρά και να μη κολλάει πουθενά, με υφή σαν σκληρό ζυμάρι.
Αν σας φαίνεται “νερουλό” βάλτε το πάλι στο φούρνο για λίγα δευτερόλεπτα. Μη το παρακάνετε γιατί θα αχρηστευθεί. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία μια - δυο φορές για να αποκτήσετε εμπειρία.

Στη συνέχεια βάλτε αρκετή κρέμα χεριών σε ένα πολυμπάγκ κάτω στη βάση του, καλύψετε καλά τα τοιχώματά του και βάλτε τη ζύμη ώστε γύρω της να έχει μόνο κρέμα και όχι πλαστικό. Αφήστε τη για 24 ώρες.
Ευχαριστώ την Marisabell για τις φωτο που δανείστηκα και τη συνταγή της -χωρίς να το ξέρει- στο Site:http://infofile.org.ua/marisabell/?page_id=180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου